Metropolitan Okul Olgunluğu Testi: Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, birinci sınıfa başlayacak öğrencilerin, okula başlamasına hazır olup olmadıklarını ölçer. İlkokula başlayacak çocuğun, göstereceği gelişme büyük ölçüde kendisinin öğrenmeye hazırlıklı olmasına bağlıdır. Okul görevlerine yardımcı olan başlıca faktörler, çocuğun dildeki başarı ve becerileri, görsel ve işitsel algılama, motor koordinasyonu, hareket becerileri, sayı bilgisi, yönerge takibi ve grup faaliyetlerine ilgi göstermesidir. Metropolitan Okul Olgunluğu Testi; Kelime Anlama, Cümle Anlama, Genel Bilgi, Eşleştirme, Sayılar ve Çizim olmak üzere 6 bölümden oluşur. Test, anaokulu sonunda veya birinci sınıfın başlangıcında inceleme yapmak için kullanılmaktadır.
WISC-IV (Wechsler Çocuklar için Zeka Ölçeği), Türk Psikologlar Derneği: WISC- IV , bireysel olarak uygulanan ve 6 yaş 0 ay - 16 yaş 11 ay yaş aralığındaki çocukların bilişsel yeteneklerini değerlendiren, klinik ölçme aracıdır. Yaklaşık 1,5 ile 2,5 saat arası süren bu değerlendirme, merkezimizde Türk Psikologlar Derneği’nden eğitim sertifikası almış uzmanımız tarafından uygulanmaktadır. WISC-IV Testi, toplam 10 temel ve 5 yedek alttesten oluşmaktadır. Temel alt testler; sözel bilgi, sözel ifade, algısal akıl yürütme ve organizasyon, sosyal bilgi, kısa süreli işitsel bellek, dikkat, konsantrasyon, zihinsel işlemleme hızı, görsel-motor ve ince motor koordinasyon becerilerini değerlendirmektedir. Merkezimizde WISC-IV değerlendirmesi; ön görüşme ( aileden çocuğun gelişimsel tarihçesi, ruhsal durumu ve testin uygulanmasına neden ihtiyaç duyulduğu ile ilgili bilgilerin toplanması) , testin uygulaması ve test sonuçlarının/raporun aileye sunulmasından oluşan toplam 3 oturumu kapsamaktadır.
Özgül Öğrenme Bozukluğu Klinik Gözlem (ÖÖB-KG) Bataryası: Özgül Öğrenme Güçlüğü Tarama Bataryası, 1. ve 5. Sınıf arasındaki çocuklara uygulanan ve özgül öğrenme güçlüğüne dair ipuçlarını göstermeye yarayan bir testtir. Çocuğun akademik ve bilişsel/zihinsel alanlarda kapsamlı değerlendirmesini sağlamakta ve çocuğun kendi sınıf düzeyine göre akademik becerilerdeki güçlü, yeterli ve zayıf yönlerine dair bilgi vermektedir.
Moxo Dikkat Performans Testi: Moxo Dikkat Testi, Dikkat, Zamanlama, Dürtüsellik ve Hiperaktivite performansını ölçen, uzmanlar tarafından uygulanan online bir testtir. 6-12 yaş arası çocuklarla ve 13-65 arası genç/yetişkinlerle uygulanabilmekte ve yaklaşık 20 dakika sürmektedir. Uzmanlar için DEHB tanısı ve hasta gözlem süreçlerinde yardımcı bir araç görevi görmektedir.
Frostig Görsel Algı Testi: 4 yaş ile, 7 yaş 11 ay aralığındaki çocuklara görsel algıyı ölçmek üzere uygulanan bir ve yakşalık 30-35 dk süren nöropsikolojik değerlendirme testidir. Görsel algılamanın 5 farklı alanını (El-göz koordinasyonu, Şekil-zemin ayrımı, Şekil sabitliğinin algılanması, Mekan ile konumun algılanması ve Mekan ilişkilerinin algılanması) değerlendirmektedir. Bu 5 alandaki performanslar, anaokulu ve ilkokuldaki akademik performans ile yakından ilişkilidir. Özellikle okuma-yazma da yaşanabilecek zorlukları ön görebildiği için ilkokula geçişte uygulanması oldukça faydalıdır, ek olarak test sonuçları bir yönüyle beyin hasarı ve öğrenme güçlüğüne dair ipuçlarını bizlere sunabilmektedir. Görsel algılamada yaşanılan güçlükleri ve bunların şiddetlerini belirledikten sonra belirlenen bireysel destek programı ile bu alanlar desteklenebilmektedir.
Bender-Gestalt Görsel Motor Algı Testi: Bu test, 5 yaş 6 ay ile 10 yaş 11 ay arasındaki çocuklarla görsel motor becerilerinin değerlendirilmesi için kullanılır. Uygulama 9 karttaki çizimlerin kopyalanmasını içerir ve yaklaşık 15 dakika sürmektedir. Testteki başarı; görsel motor alanların olgunlaşması, görsel algı, motor beceri, organizasyon, gibi bilişsel fonksiyonslara dair bilgi vermesinin yanı sıra öğrenme güçlüğü yorumları da yapılabilir.